پرندگان را نخوریم!
سپهر سلیمی
در یکی، دو هفته گذشته شروع کشتار پرندگان مهاجر در کنار انتشار تصاویری از کشتارگاه کبوترهای پرورشی در اصفهان مورد توجه حامیان حیوانات بوده است. ماجرای کشتار پرندگان مهاجر در شمال و جنوب مسئله جدیدی نیست و سالهاست حامیان محیط زیست و حیوانات برای متوقفکردن این جنایت در تکاپو هستند. نسلکشی این پرندگان در استانهای مازندران و خوزستان بیش از هر جای دیگری مورد توجه بوده و با وجود تلاش بسیار حامیان حیوانات و وعدههای مدیران اما شوربختانه هنوز به نتیجه نرسیده است. کشتار کبوتران پرورشی در کشتارگاهی در اصفهان ازاینرو خبرساز شد که این پرنده به عنوان نماد صلح شناخته میشود و تاکنون جایی در رژیم غذایی مردم نداشته است؛ پس تولید صنعتی این پرنده با ابراز نگرانی حامیان حیوانات همراه شد. نکته جالب درخصوص کبوتر این است که شاردن، جهانگرد فرانسوی که در دوران صفوی به اصفهان سفر داشته در سفرنامه خود نوشته است که در اصفهان و اطراف آن سه هزار کبوترخانه وجود داشته که در برخی از آنها تا 14 هزار کبوتر وجود داشته است. در میان حامیان محیط زیست و حیوانات دو گروه مشخص وجود دارند که گاه شاهد موضعگیری کاملا متفاوت آنها نسبت به مسائل حیوانات هستیم. بخشی از محیطزیستیها فقط برای حیات وحش احترام قائل هستند و حامی حیوانات وحشی هستند و از سوی دیگر بخشی از حامیان حیوانات که اکثرا گیاهخوار هستند، هیچ تفاوتی بین حیات وحش و حیوانات اهلی قائل نیستند و معتقدند در شرایط فعلی با توجه به تنوع محصولات غذایی، هیچ نیازی به استفاده از گوشت حیوانی نیست. بر اساس آمار درحالحاضر سالانه حدود ۵۵ میلیارد مرغ، ۲/۸ میلیارد اردک، ۶۵۰ میلیون بوقلمون و ۶۵۰ میلیون غاز برای مصارف خوراکی به صورت صنعتی پرورش داده میشود. وقت آن رسیده است که به جای دستهبندی حیوانات به حیات وحش و حیوان پرورشی، بهرهکشی و مصرف خوراکی هرگونه حیوانی منع شود. دامپروری صنعتی بلای جان زمین و محیط زیست شده و یکی از دلایل اصلی تغییر اقلیم، نابودی زیستگاهها و ازبینرفتن تنوع زیستی است. بشر با خوردن پرندگان تولیدشده در مزارع، به پرندگان وحشی نیز آسیب وارد میکند. جیره اصلی پرندگان مزرعهای را غلات و سویا تشکیل میدهند. مواد گیاهی مرغوبی که صرف پرورش حدود ۶۰ میلیارد پرنده میشود میتواند به صورت مستقیم مورد استفاده انسان قرار بگیرد. غذایی که در اختیار پرندگان مزرعهای قرار میگیرد برای اینکه به پروتئین حیوانی و غذای مورد استفاده انسان تبدیل شود حداقل 50 درصد اتلاف دارد. هیچ پرندهای نباید کشته و خورده شود. فرقی نمیکند پرنده مهاجر باشد یا مرغ و کبوتر پرورش دادهشده در مزارع. برای نجات محیط زیست، حیوانات و خودمان راهی جز این باقی نمانده است.
در یکی، دو هفته گذشته شروع کشتار پرندگان مهاجر در کنار انتشار تصاویری از کشتارگاه کبوترهای پرورشی در اصفهان مورد توجه حامیان حیوانات بوده است. ماجرای کشتار پرندگان مهاجر در شمال و جنوب مسئله جدیدی نیست و سالهاست حامیان محیط زیست و حیوانات برای متوقفکردن این جنایت در تکاپو هستند. نسلکشی این پرندگان در استانهای مازندران و خوزستان بیش از هر جای دیگری مورد توجه بوده و با وجود تلاش بسیار حامیان حیوانات و وعدههای مدیران اما شوربختانه هنوز به نتیجه نرسیده است. کشتار کبوتران پرورشی در کشتارگاهی در اصفهان ازاینرو خبرساز شد که این پرنده به عنوان نماد صلح شناخته میشود و تاکنون جایی در رژیم غذایی مردم نداشته است؛ پس تولید صنعتی این پرنده با ابراز نگرانی حامیان حیوانات همراه شد. نکته جالب درخصوص کبوتر این است که شاردن، جهانگرد فرانسوی که در دوران صفوی به اصفهان سفر داشته در سفرنامه خود نوشته است که در اصفهان و اطراف آن سه هزار کبوترخانه وجود داشته که در برخی از آنها تا 14 هزار کبوتر وجود داشته است. در میان حامیان محیط زیست و حیوانات دو گروه مشخص وجود دارند که گاه شاهد موضعگیری کاملا متفاوت آنها نسبت به مسائل حیوانات هستیم. بخشی از محیطزیستیها فقط برای حیات وحش احترام قائل هستند و حامی حیوانات وحشی هستند و از سوی دیگر بخشی از حامیان حیوانات که اکثرا گیاهخوار هستند، هیچ تفاوتی بین حیات وحش و حیوانات اهلی قائل نیستند و معتقدند در شرایط فعلی با توجه به تنوع محصولات غذایی، هیچ نیازی به استفاده از گوشت حیوانی نیست. بر اساس آمار درحالحاضر سالانه حدود ۵۵ میلیارد مرغ، ۲/۸ میلیارد اردک، ۶۵۰ میلیون بوقلمون و ۶۵۰ میلیون غاز برای مصارف خوراکی به صورت صنعتی پرورش داده میشود. وقت آن رسیده است که به جای دستهبندی حیوانات به حیات وحش و حیوان پرورشی، بهرهکشی و مصرف خوراکی هرگونه حیوانی منع شود. دامپروری صنعتی بلای جان زمین و محیط زیست شده و یکی از دلایل اصلی تغییر اقلیم، نابودی زیستگاهها و ازبینرفتن تنوع زیستی است. بشر با خوردن پرندگان تولیدشده در مزارع، به پرندگان وحشی نیز آسیب وارد میکند. جیره اصلی پرندگان مزرعهای را غلات و سویا تشکیل میدهند. مواد گیاهی مرغوبی که صرف پرورش حدود ۶۰ میلیارد پرنده میشود میتواند به صورت مستقیم مورد استفاده انسان قرار بگیرد. غذایی که در اختیار پرندگان مزرعهای قرار میگیرد برای اینکه به پروتئین حیوانی و غذای مورد استفاده انسان تبدیل شود حداقل 50 درصد اتلاف دارد. هیچ پرندهای نباید کشته و خورده شود. فرقی نمیکند پرنده مهاجر باشد یا مرغ و کبوتر پرورش دادهشده در مزارع. برای نجات محیط زیست، حیوانات و خودمان راهی جز این باقی نمانده است.